Dungeon fighter: hang eens de held uit …

dungeon fighter

Hang eens de held/het kieken uit … zo zou je Dungeon fighter nog het best kunnen omschrijven. Dit spel is eens iets compleet anders …  Dungeon fighter speel je namelijk “coöperatief”, dus met een aantal spelers samen tegen het spel. Wie meedoet aan Dungeon fighter, kruipt in de huid van een held. Maar dan wel een exemplaar van het 5de knoopsgat. Want hoe kan je nu een echte held zijn met namen als “Lanky Lowshot”, “Murka Mistcleaver”, “Sir Moo”, “Goldfinga” of “Brockenstock”? Nu ja, naar de spellenclub kom je niet om heldendaden te verrichten maar vooral om boerenleute te maken. En dat lukt met Dungeon fighter aardig!

Lollige heldenbende

Om te beginnen wordt dus een groep spelers gevormd tot max. 6 personen. Iedereen kiest een bepaalde heldenkaart en er wordt ook iemand tot leider van de troep verkozen. Deze lollige bende moet nu zien te overleven in een labyrinth met kamers vol monsters zoals daar zijn de beruchte Crazy Cat Lady, de Cute Bear, een Educated Orc met universiteitsdiploma, de Monkey King (een obscene aap met blote kont) en meer van dat fraais.

Potje vechten … of euh, prutsen?

Er moet dus een potje worden gevochten. Wat doen helden anders? Maar prutshelden doen dat natuurlijk net op een ietwat andere manier. De groep spelers beweegt zich van de ene kamer naar de andere doorheen het labyrinth. In iedere kamer nemen ze het allemaal samen op tegen een monster dat zich in die kamer schuil houdt. De eerste speler wapent zich dan met … een gekleurde dobbelsteen naar keuze. Er zijn steeds 3 gekleurde dobbelstenen waaruit een held kan kiezen: een blauwe, een groene en een rode. Op iedere dobbelsteen staat ook een heldenteken. Iedere held heeft 3 speciale krachten, een rode kracht, een blauwe kracht en een groene. Je voelt het al komen: als je erin slaagt om bijvoorbeeld het heldenteken op de groene dobbelsteen te dobbelen, dan activeer je jouw groene heldenkracht (bv.: een aanval met extra hitpoints).

Maar de fun zit hem vooral in de manier waarop er wordt gedobbeld. Een dobbelsteentje werpen kan iedereen. Maar bij Dungeon fighter moet jouw dobbelsteen op een speciaal puntenbord terechtkomen dat op de speeltafel wordt gelegd. En nu komt het deel waarbij echte helden ontstaan! Of hoe noem je iemand die erin slaagt om een dobbelsteen op het bord te doen belanden, liggend onder tafel, met zijn/haar ogen dicht en een dobbelsteen op zijn/haar neus? Inderdaad! Een echte … Speelanderthaler!

Met verkra…, met vereende krachten!

De rest van het spel is eenvoudig: tijdens een gevecht met een monster werpen jij en je medespelers dus al jullie heldenkrachten en behendigheid in de strijd om samen het beest in kwestie te verslaan. Lukt het jullie, dan krijgen jullie een goudprijs waarmee je vooral wapens en extra dobbelstenen kunt aanschaffen. En dat is nodig, want de monsters worden doorheen het spel voortdurend sterker. Lukt het niet, dan kan je als een ware held flauw vallen of kan je volledige ploeg schade oplopen. Want monsters slaan nu eenmaal terug als je ze niet doodt. Een ware veldslag dus … totdat jullie (hopelijk nog allemaal samen) oog in oog komen te staan met het “final boss monster”, het moeilijkste beest van allemaal. Versla dit mormel en jullie kunnen samen klinken op jullie overwinning.

Dungeon fighter zal volgens ons zorgen voor het ontstaan van ware legendes! Of op zijn minst verhalen vol schaamte waar we 10 jaar later nog altijd met de tranen in onze ogen (liefst van ’t lachen) zullen aan terugdenken.

Kom dus naar de club, als je durft, en hang eens de held uit.  Ontdek ook onze reviews over andere dexterity games.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling: goed spel
Indicatieve leertijd: 45 minuten
Indicatieve speeltijd: 60-90 minuten
Herspeelbaar: dit speel je 1 keer, maar dit zet je vroeg of laat zeker opnieuw op tafel
Aantal spelers: voor 1-6 spelers, je zou dit inderdaad zelfs alleen kunnen spelen, maar ideaal is vanaf 4 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie