Rampage

rampage

Sommigen onder jullie hebben dit ooit misschien als computerspel gespeeld: bij Rampage kruip je in de huid (of de schubben) van een monster en stamp, klop of blaas je een hele stad naar de verdoemenis. Klinkt goed na een drukke werkweek, niet?

Het doel van het Rampage is om zoveel mogelijk schade aan te richten in de stad en “ventjes” aka “meeples” op te eten. Op basis daarvan krijg je punten en het meest (selectief) vernielzuchtige beest wint het spel. Het speelbord van Rampage is eigenlijk zeer mooi uitgevoerd. Je bouwt letterlijk een stadsgedeelte in 3D op, vol met flatgebouwen, meeples, auto’s, … Een beetje voorbereidingswerk dus, maar het loont de moeite. Soms zonde eigenlijk om achteraf alles stukje bij beetje te moeten afbreken.

Want na de opbouw van het speelbord is het dus kwestie om via “vingerknippen”, lucht blazen of andere acties de elementen op het bord in een bepaalde zone te krijgen, gebouwen af te breken of specifieke opdrachten uit te voeren in de jacht naar punten. Dit is wat men dan een “dexterity game” noemt, of om het in beschaafd Nederlands te zeggen: een behendigheidsspel.

Dergelijke spelletjes hebben bij fervente spelers soms een iets minder goede reputatie, maar Rampage heeft genoeg om het lijf om ook de serieuzere spelers te kunnen bekoren. Het spel heeft namelijk niet alleen zijn uiterlijk mee, maar is ook gezegend met een stel interessante spelregels die er voor zorgen dat het spel in zijn geheel een plezante uitdaging vormt. Tijdens het spel kan je bijvoorbeeld ook de andere monsters/spelers proberen beschadigen om hen stokken in de wielen te steken. Elk monster kan ook een beroep doen op bepaalde speciale eigenschapskaarten, die er voor zorgen dat de aanpak van de spelers al eens kan verschillen. Geloof ons, het is best plezant om eens de beest uit te hangen …  Ontdek ook onze reviews over andere dexterity games.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling: Speelanderthalers AANRADER
Indicatieve leertijd: 15-30 minuten
Indicatieve speeltijd: 60 minuten
Herspeelbaar: dit speel je meestal niet 2 keer na elkaar, maar je zet het zeker regelmatig op tafel
Aantal spelers: best speelbaar vanaf 3 spelers, max. voor 4 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie