Azteka: het leven, de dood en een bende mummies in de clinch

azteka

Azteka lijkt een beetje op een kruising tussen een dam- en een schaakspel, maar je kunt het met 2 of 3 spelers doen en je speelt met mooi gevormde pionnen in de vorm van azteekse krijgers (het leven), een soort skelet-achtige figuurtjes (de dood) en mummies (die gewoon volledig zichzelf zijn en die zoals gewoonlijk iedereen een beetje lopen te pesten). Nadat iedere speler heeft gekozen als wie hij/zij wil spelen, worden de pionnen 1 voor 1 op een speelveld met draaiende schijven ingezet. Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons: het speelbord van Azteka lijkt op de befaamde Azteekse kalenderschijf, wat het spel eigenlijk best wel een interessante uitstraling geeft. Stiekem geven we toe dat we ons bij de aankoop van Azteka een beetje hebben laten verleiden door de vormgeving. Maar we werden niet teleurgesteld, want het spel is best goed voor wie van denkspelletjes houdt waarbij je al eens moet wikken en wegen vooraleer een volgende zet te doen.

Ieder zijn taak

Iedere speler krijgt een andere opdracht: het leven moet proberen in iedere ring en ieder vak van het speelveld aanwezig te zijn, de dood moet gewoon een volledig vak of een volledige ring proberen in te palmen en de zombies, die hebben eigenlijk als hoofdtaak om er voor te zorgen dat de twee anderen hun doel niet bereiken. Tijdens je beurt zet je een pion in (die dan moet grenzen aan minstens één van je vorige pionnen) of je draait aan het speelveld. Door het feit dat het speelveld is opgebouwd uit een stuk of drie draaibare ringen, verandert de spelsituatie dus voortdurend. Net als je denkt dat je doel in zicht is, kan een draai van een medespeler er voor zorgen dat je plannen toch nog op het laatste nippertje worden gedwarsboomd. Dit zorgt voor best wat diepgang in het spel en onverwachte situaties. Een vermakelijk spelletje voor wie houdt van een beetje strategie en de hersenkronkeltjes eens flink wil doen werken.  Lees ook onze reviews over andere denkspelletjes.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling: neutraal
Indicatieve leertijd: 15-30 minuten
Indicatieve speeltijd: 30 minuten
Herspeelbaar: dit speel je meestal 2-3 keer na elkaar en je speelt dit regelmatig wel eens opnieuw
Aantal spelers: vanaf 2 spelers, max. voor 3 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie