Medina: een stad in de woestijn

medina

Medina kan gerust een klassieker worden genoemd. Ondertussen is het een jaar of 15 oud, maar het viel destijds in de prijzen, dus slecht kan dat niet zijn. Medina is vooral een bouwspelletje. 2 tot 4 spelers zetten verschillende types gebouwen neer op een mooi ogende kaart en bouwen zo samen een stad op. Naargelang de gebouwen die je realiseert, sprokkel je punten samen. Het leven is echter aan de rappe en dat is in dit spel niet anders: gebouwen moeten ook worden “geclaimd”, je moet er je stempel op drukken en er zo de eigenaar van worden. Doe je dat niet, loopt er een ander mee weg en heb je misschien wel een hele tijd voor niets zitten bouwen. En dat maakt het natuurlijk allemaal nog wat amusanter. Kortom: een spelletje dat best een plaats in onze collectie verdient.  Ontdek onze reviews over andere strategische grondstoffen- en bouwspellen.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling:
Indicatieve leertijd:
Indicatieve speeltijd: –
Herspeelbaar: –
Aantal spelers: 2-4 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie