Nieuw in onze collectie: Union Pacific

union pacific

We hebben weer een nieuw gezelschapsspel in onze collectie: Union pacific.  Vrijdagavond de 29ste organiseren we naar goede gewoonte weer een avondje spellenplezier. We hadden nog even een nazomertje, maar de dagen worden snel korter, de avonden worden langer: ’t is weer het moment om het weekend in te zetten tussen spel en pint.

Met treintjes spelen moet toch bijzonder geestig zijn, denk ik dan. Ha ja, want “Ticket to ride” is nóg zo’n spel in onze collectie waarbij treinen centraal staan en je wilt niet weten hoe vaak we dat op tafel zien komen. Van mannelijke spelers kun je zoiets wel verwachten, maar zelfs de vrouwen in onze spellenclub zijn er niet van weg te slaan. Raar, toch?

En dan kwam Speelanderthaler Ivan met de suggestie dat ook “Union Pacific” niet zou misstaan in onze clubcollectie. Nu is Ivan niet het type dat eender welk spel in zijn kast zet, dus hebben we hem op zijn woord geloofd. En daar staat het nu te blinken: klaar om morgenavond in de club te worden uitgetest.

Ik kan alvast zeggen dat het spel met 6 spelers kan worden gespeeld, wat alvast een pluspunt is. Vaak zijn spellen beperkt tot max. 4 of 5 spelers en dan ben je het 6de wiel aan de wagen. Maar hier dus ruimte voor een bende volk om mee te doen. Als we de verpakking mogen geloven, valt de speeltijd super mee: een uurtje en half, wat er dus op duidt dat dit geen te licht, maar ook geen te moeilijk spel zal zijn.

Voor de rest kan ik er niets over zeggen, want ik heb het nog niet gespeeld. Maar ik heb een plan: Ivaaaaaaan! Die kan het namelijk uitleggen als de beste. Hopelijk overdrijft hij niet en komt hij niet in machinisten-tenue af 

Kortom: weet je vanavond niet wat gedaan? Kom dan een portie spellenplezier meepikken vanaf 20u, jeugdlokalen Flabuit, Prinsengoeddreef 33 naast de sporthal van Knesselare.  Ontdek onze andere reviews over strategische grondstoffen- of bouwspellen.

Persoonlijke beoordeling: –
Indicatieve leertijd:
Indicatieve speeltijd: –
Herspeelbaar: –
Aantal spelers: –
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie