Spyfall: wie is de luistervink?

spyfall

Spyfall is een bijzonder plezierig spelletje tot max. 8 spelers waarbij er 1 spion in de groep zit die moet raden op welke fictieve locatie de andere spelers zich bevinden en waarbij alle andere spelers op hun beurt moeten proberen uit te vissen wie de spion is.

Hoe gaat het Spyfall in zijn werk? Midden op de tafel ligt een grote overzichtskaart waarop allerlei verschillende omgevingen worden afgebeeld. Dat kan zijn een filmstudio, een cruiseschip, een supermarkt, een ziekenhuis, een fitnesszaal, enz.  Aan het begin van het spel krijgt iedereen een karakterkaart. Op de kaartjes van de gewone spelers  staat een locatie vermeld waar alle gewone spelers zich zogezegd samen bevinden, laat ons zeggen op het slagveld van een kruistocht in de middeleeuwen.  De enige die dat niet weet, is natuurlijk de speler die het ‘spion’-kaartje heeft gekregen.

Hilarische situaties

En dan begint natuurlijk de pret … Er wordt gekozen wie aan tafel er het eerst een vraag mag stellen aan iemand anders. Speler A vraagt bijvoorbeeld aan speler B: zou je daar in je zwembroek naartoe gaan? Indien speler B een gewone speler is, dan weet hij/zij dat het niet echt handig is om in je zwembroek deel te nemen aan een middeleeuwse kruistocht. Speler B zal dan ook laten blijken dat een zwembroek niet echt ideaal is voor de locatie waar de gewone spelers zitten. Daarna mag speler B op zijn beurt een nieuwe vraag aan iemand anders stellen.

Zoek de spion

Ondertussen zit er natuurlijk ergens een spion aan de tafel die nu weet dat op de locatie van de gewone spelers je niet echt een zwembroek kunt dragen. En de spion begint dus op de overzichtskaart met alle locaties die midden op de tafel ligt te kijken welke plaatsen hij kan elimineren. Hij weet bijvoorbeeld al dat de spelers niet in de supermarkt zullen zitten, niet aan de noordpool, niet in een ziekenhuis, …

Het grote probleem voor de spion is natuurlijk: vroeg of laat wordt er een vraag aan hem/haar gesteld en dan is het kwestie om hopelijk een verstandig antwoord te kunnen verzinnen waardoor de spion zichzelf niet verdacht maakt. Zelfs al is het antwoord van de spion goed, dan nog moet hij/zij daarna nog zelf een vraag stellen aan een andere speler. Spyfall is niet zo makkelijk als het lijkt en we kunnen het u verzekeren: hierbij zijn al tranen gerold van het lachen. En daar doen we het natuurlijk voor …  Ontdek ook onze reviews over andere party games.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling: Speelanderthalers AANRADER
Indicatieve leertijd: 5 minuten
Indicatieve speeltijd: 15 minuten
Herspeelbaar: dit speel je meestal een keer of 6-7 na elkaar en het komt zeker regelmatig op tafel
Aantal spelers: best speelbaar vanaf 5-6 spelers, max. voor 8 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie