Koehandel: bieden op beestjes

koehandel

We laten u nog eens kennis maken met een onderhandel- en biedspelletje van formaat. Je kunt geen spellenclub binnenstappen of de grappige kaarten van “Koehandel” staren je wel vanuit één of ander hoekje van de collectie aan. En toch is het spel, naar onze zin, nog te weinig bekend. Tijd om daar eens verandering in te brengen: we leren u bij deze beknopt de kneepjes van het “koehandelen”!

Beestenveiling

Koehandel is eigenlijk één grote beestenboel. Meerbepaald een veiling waarbij (behoorlijk grappig geïllustreerde) dierenkaarten van alle slag te koop worden aangeboden.
Iedereen is om beurt de veilingmeester en zoals het bij een echte veiling betaamt, krijgen alle andere spelers de kans om wild met hun geld in het rond te zwaaien en tegen elkaar op te bieden om het beest van hun voorkeur te kopen. Zo zijn er katten, paarden, koeien (hoe kan het ook anders), kippen, geiten, varkens en nog veel meer pluizige, schattige of goedgevleesde 2- of 4-voeters te koop.

Verzamel die beesten!

Bedoeling van het spel: van iedere diersoort zijn er 4 kaarten in het spel. Dus bijvoorbeeld 4 koeien, 4 kippen, 4 katten, … Wie 4 kaarten van hetzelfde dier heeft, krijgt op het einde van het spel de punten die bij die diersoort horen. Bijvoorbeeld: paarden zijn 1000 punten waard, een varken 650, een kip 150 punten, enz.

Je voelt het al aankomen: iedereen probeert natuurlijk van zoveel mogelijk dieren alle 4 de kaarten te bemachtigen. Stel je hebt aan het einde van het spel de 4 paarden, de 4 geiten en de 4 koeien, dan heb je duidelijk goed je mannetje/vrouwtje gestaan bij de veiling en zou je het spel wel eens kunnen winnen. Maar let op: er zijn ook ratten, prijsbeesten en andere toffe “kronkels” in het spel. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je iemands favoriete beest kunt afpakken door hem/haar uit te dagen tot een soort duel. Wie dan het meest geld blind op tafel legt, loopt met een dierenkaart van de mindere bieder weg. Schitterend spel gewoon …

Koehandel is te spelen met 4 tot 6 personen, is te leren in een kwartiertje tijd en zorgt al snel voor anderhalf uur bieden, gniffelen, mensen hun beesten afhandig maken met een pak geldbriefjes waarvan de helft briefjes van 0 euro zijn, schaterlachen omdat je iemand compleet bij de neus hebt genomen en groen zien omdat een kwartier later diezelfde persoon met jouw plezantste beest is gaan lopen. Kortom: plezier van de bovenste plank.  Lees ook onze reviews over andere veiling- en biedspelletjes.

Speelanderthalers conclusie

Persoonlijke beoordeling: Speelanderthalers AANRADER
Indicatieve leertijd: 15 minuten
Indicatieve speeltijd: 60 minuten
Herspeelbaar: dit spel zou je al eens 2 keer na elkaar spelen en het komt zeker regelmatig op tafel
Aantal spelers: 3-6 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie