Oereka: knotsgekke architectuur uit de oertijd

Oereka is zoals het eruit ziet: eenvoudig, fun en hoofdzakelijk een party-spel. Wat niet wil zeggen dat Oereka niet vermakelijk is. Integendeel: we merkten dat de meeste mensen al gauw een half uurtje met het spel aan de gang zijn. En de sfeer zit er altijd meteen goed in.

Opblaasbare knots

Hoe gaat Oereka in zijn werk? Eerst en vooral worden er 2 teams gevormd van max. 4 personen per team. Daarna kiest ieder team een leider en geeft hem/haar een opblaasbare knots in handen. Want zoals de cover van het spel duidelijk maakt: je kruipt in dit spel in de huid van een bende oermensen die om het snelst een aantal bouwwerken tot stand moeten brengen.

De leider is eigenlijk de architect die telkens een afbeelding van een gebouw in handen krijgt. Daarna moet die zijn teamleden duidelijk proberen te maken hoe het gebouw er moet gaan uitzien. Alle teamleden krijgen een aantal bouwstenen in verschillende kleuren en vormen en moeten samenwerken om zo snel mogelijk het gebouw voor hun leider tot stand te brengen.

Brabbelen als een oermens

Makkelijk is het bouwproces niet. Want zoals je van een beetje oermens kunt verwachten, kan de leider geen woord deftig Nederlands spreken. In plaats daarvan brabbelt hij een speciaal oertaaltje. Daar bovenop gebruikt hij zijn opblaasbare knots om via gebaren zijn medewerkers aan te tonen hoe het gebouw dat zij proberen te bouwen er moet gaan uitzien. Onnodig te zeggen dat dit niet altijd even gemakkelijk is.

Ook is het soms een hele opgave om er geconcentreerd bij te blijven zitten als er vooraan de tafel iemand connectie probeert te maken met zijn innerlijke oermens (voor de ene mens is dit al wat makkelijker dan voor de andere) en een beetje de beest uit gaat hangen. Ontdek ook onze reviews over andere party games.

Speelanderthalers conclusie

Lachsalvo’s en hilariteit alom zijn bij Oereka meestal niet ver weg. Zoals dus gezegd: snel te spelen en een perfecte opwarmer van uw spellenavond of een ideaal spel om het ijs te breken op te stille (familie)feestjes.

Persoonlijke beoordeling: neutraal
Indicatieve leertijd:
15 minuten
Indicatieve speeltijd: 30 minuten
Herspeelbaar: we merken dat dit spel vaak 2 keer na elkaar wordt gespeeld
Aantal spelers: goed speelbaar vanaf 6 spelers tot max. 8 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie