Zombie dice: dobbelstenen, doooobbelsteeeenen …

zombie dice

Sommige spellen zijn gewoon de eenvoud zelve en toch zie je ze dan heel regelmatig op de speeltafels verschijnen, misschien net omwille van die eenvoud.  Zombie dice is er zo eentje.  Het artwork op de verpakking is om op te eten en trekt meteen de aandacht.  De cylindervormige koker met dobbelstenen smeekt gewoon om meegenomen te worden.  Eens je je buit dan van naderbij wilt inspecteren, kom je tot de conclusie dat er 13 dobbelstenen in het doosje zitten.  Niet meer en niet minder.  Ook de spelregels zijn in 5 minuten te lezen.  En toch is dit spel een plezant tussendoortje.

Gezonde zombiesnack

In zombie dice speel je (wat had je dan verwacht) een zombie die op zoek is naar een gezonde snack. Laat ons zeggen een gezond mens en de bijhorende “braaaaains”.  Al kwijlend neem je daartoe blindelings 3 dobbelstenen uit de dobbelkoker en gooit deze lukraak op de tafel.  En dan maar hopen dat je prijs hebt.

Moeilijke en makkelijke slachtoffers

De dobbelstenen zijn opgedeeld in 3 kleuren: groen, geel en rood.  Groene dobbelstenen stellen makkelijke slachtoffers voor, mensen die zich niet echt goed kunnen verdedigen.  De gele exemplaren zijn al een stuk weerspanniger en houden hun hersenen liever bij zich.  De rode dobbelstenen staan voor mensen die liever zelf hun hersenen opvreten dan jou te laten meegenieten.  Kl@%#zakjes van het meest vervelende soort dus.

Rol je een brein, dan mag je dit aan de kant houden.  Rol je een explosie, dan kreeg je een klap, werd er op je geschoten, … kortom: je slachtoffer bood weerstand en je deelde in de brokken.  Ook die dobbelstenen leg je aan de kant.  Heb je 3 dergelijke explosie-stenen, dan is je beurt direct over en verlies je ook alle breintjes die je in die beurt had weten te verzamelen.  Rol je voetsporen, dan heeft je doelwit het op een lopen gezet.  Die dobbelstenen mag je aan het einde van je beurt opnieuw gooien, nadat je eventuele brein- en explosie-stenen al aan de kant hebt gelegd.  Vul de voetspoor-stenen eventueel aan met nieuwe stenen uit de dobbelkoker tot je weer 3 stenen hebt en dobbel nog eens.

Dobbel … als je nog durft

Opnieuw dobbelen mag zolang je durft.  Maar onthou goed: zodra je 3 explosies zou hebben verzameld, is je beurt over en verlies je de buit van die ronde.  En je weet: het zijn niet allemaal groene (gemakkelijke) dobbelstenen met slechts 1 explosie-zijde erop.  Bij de gele dobbelstenen zijn er al 2 explosies op de zijden en bij de rode 3 explosies.  Een voorzichtig zombie is er drie waard …  De eerste zombie die 13 hersenen weet te verzamelen, wint het spel.  Ontdek ook onze reviews over andere dobbelspellen.

Speelanderthalers conclusie

Zombie dice is dus samen te vatten als een kleine verpakking met een portie snelle dobbelpret.

Persoonlijke beoordeling: neutraal
Indicatieve leertijd:
 15 minuten
Indicatieve speeltijd: 15 minuten
Herspeelbaar: Zombie dice is een snel dobbelspel en je speelt het dus al gauw 3-4 keer na elkaar
Aantal spelers: 2-4 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie