Deer Lord: alle gekheid op wat kaartjes

deer lord

In het buitenland is België behoorlijk bekend voor zijn bier, chocolade of een ferm pak frieten. Als het aan de jongens van Deer Lord ligt, mag een goed gezelschapsspel aan dat lijstje niet ontbreken. En ze hebben hun best gedaan. Deer Lord is een ondeugend, verrassend spel voor 4 tot 8 personen dat je inventiviteit en je lachspieren eens flink op de proef stelt. Het spel werd al opgemerkt tot in de Verenigde Staten, dus een brok Belgisch spellenplezier om trots op te zijn!

Made in Ghent …

De prettig gestoorde breinen (het zijn er 2) achter Deer Lord hebben hun thuisbasis in het bruisende Gent. Niet verwonderlijk eigenlijk, met al dat jeugdig IQ en de vele spellenclubs die de studentenstad rijk is. Blijkbaar hadden ze op een mooie dag het lumineuze idee om eens een gezelschapsspel uit hun mouw te schudden, en wat voor een spel: Deer Lord!

Geloof ons vrij: de titel is goed gevonden, want tijdens het spel gebeurt er vanalles waardoor je spontaan deze slogan de wereld in slingert. Of wat denk je van een spel waarbij je bijvoorbeeld om het best een koekoeksklok moet nadoen, ongemerkt de veters van een medespeler moet proberen losmaken, moet doen alsof er geen zwaartekracht in de kamer is of meer van dat soort ongein.

Stiekem van de pot gerukte opdrachten uitvoeren

Concreet begin je Deer Lord met 5 kaarten in je hand. Doel is om zo snel mogelijk die kaarten weg te spelen. Makkelijker gezegd, dan gedaan, zo blijkt al gauw na enkele minuten spelen. Want sommige opdrachten doe je in de vorm van een ‘duel’ met een andere speler die jij dan persoonlijk uitdaagt. Maar het grootste deel van de opdrachten moet je stiekem proberen uit te voeren. Je voelt het al komen: dikke fun gegarandeerd! Want probeer je maar eens in te houden terwijl je medespelers een krab proberen nadoen, iemand moeten doen schrikken, een cowboy-duel uitvechten, enz. Je kan het soms zo gek niet bedenken of onze Gentse vrienden hebben het op een kaartje als uitdaging vastgelegd. Lukt je opdracht, dan ben je weer een kaart kwijt en een stap dichter bij de overwinning.

Beschuldigde sta op …

Terwijl je jezelf uit de naad werkt om je opdrachten en je kaarten in het geniep weg te werken, word je natuurlijk nauwlettend in de gaten gehouden door je medespelers die je op eigenaardig gedrag proberen te betrappen. Zie je iemand plots een verdachte handeling maken, kan je altijd ‘Deer Lord’ roepen om zo de plannen van je tegenstander te dwarsbomen. Is je beschuldiging correct, mag jij een vervelende opdrachtkaart voor een (hopelijk betere) andere kaart inwisselen en moet je tegenstander een nieuwe kaart erbij nemen. Was je beschuldiging niet correct, moet je zelf als straf een kaart aan je hand toevoegen. Uitkijken dus voor te happig met de vinger wijzen, want tegenstanders doen op de lange duur opzettelijk de raarste dingen om je foutievelijk ‘Deer Lord’ te doen roepen en dan komt er natuurlijk weer een kaartje bij …

Speelanderthalers conclusie

Wie meer te weten wil komen over dit spel (en een heel pak thematische ‘expansion packs’) kan alvast een kijkje nemen op de officiële site van Deer Lord (zie link hieronder).  Je kunt er ook meteen jouw eigen exemplaar van het spel online bestellen.  Ontdek ook onze reviews over andere party games.

Persoonlijke beoordeling: goed spel
Indicatieve leertijd: 15 minuten
Indicatieve speeltijd: 45-60 minuten
Herspeelbaar: normaal gezien speel je dit 1 keer, maar als de sfeer erin zit misschien 2 keer na elkaar
Aantal spelers: 4-8 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie