Cards against humanity: verrek eens je lachspieren …

Een eigenaardig spelletje, waarbij je op de duur niet anders kán dan lachen. Cards against humanity is een vraag- en antwoordspel dat je in verlegenheid brengt, uitpakt met de grofst mogelijke humor, shockeert, overdrijft en … de speler beloont die met het meest lachwekkende antwoord op de proppen komt. Voorwaarden voor het spel: je bent 18+ en je begrijpt Engels.

Veel regels komen er aan het spel niet te pas. Je speelt het liefst met een stuk of 6-8 personen. Iedereen neemt 10 witte antwoordkaarten in de hand waarop de meest curieuze uitspraken staan. In het midden van de tafel wordt een doos gezet met zwarte vragenkaarten. Een willekeurige speler trekt een vragenkaart en leest de vraag luidop voor. Deze vraaglezer is de zogenaamde ‘Card Tzar’, de baas van de ronde. Nadat de vraag is voorgelezen, kijken de spelers welke witte antwoordkaart in hun hand het grappigste uit de hoek komt. Iedereen geeft daarna zijn/haar antwoordkaart aan de ‘Card Tzar’ en deze leest luidop alle antwoorden voor. Het antwoord waarbij het hardst wordt gelachen, wint. De eigenaar van het antwoord krijgt dan 1 punt en wordt de nieuwe ‘Card Tzar’ die de volgende vraag mag stellen.

De eenvoud zelve dus, maar een ideale opwarmer voor een lachrijke spellenavond, want we moeten de eerste nog tegenkomen die zich gedurende het hele spel serieus kan houden. Voor meer info over dit prettig gestoorde kaartspel kunt u een kijkje nemen op www.cardsagainsthumanity.com

Persoonlijke beoordeling: neutraal
Indicatieve leertijd: 15 minuten
Indicatieve speeltijd: 30 minuten
Herspeelbaar: ideaal als opwarmer van een half uur
Aantal spelers: onbepaald, persoonlijk vinden wij dit vanaf 4-5 spelers interessant tot max. 8 spelers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie