Cards against humanity: verrek eens je lachspieren …

cards against humanity

Een eigenaardig spelletje, waarbij je op de duur niet anders kán dan lachen. Cards against humanity is een vraag- en antwoordspel dat je in verlegenheid brengt, uitpakt met de grofst mogelijke humor, shockeert, overdrijft en … de speler beloont die met het meest lachwekkende antwoord op de proppen komt. Voorwaarden voor het spel: je bent 18+ en je begrijpt Engels.  En dan ben je klaar voor een bevreemdende maar vooral ongelofelijk humoristische spelervaring.

Moge de grappigste winnen

Veel regels komen er bij Cards against humanity niet aan te pas. Je speelt het liefst met een stuk of 6-8 personen. Iedereen neemt 10 witte antwoordkaarten in de hand waarop de meest curieuze uitspraken staan. In het midden van de tafel wordt een doos gezet met zwarte vragenkaarten. Een willekeurige speler trekt een vragenkaart en leest de vraag luidop voor. Deze vraaglezer is de zogenaamde ‘Card Tzar’, de baas van de ronde. Nadat de vraag is voorgelezen, kijken de spelers welke witte antwoordkaart in hun hand het grappigste uit de hoek komt. Iedereen geeft daarna zijn/haar antwoordkaart aan de ‘Card Tzar’ en deze leest luidop alle antwoorden voor. Het antwoord waarbij het hardst wordt gelachen, wint. De eigenaar van het antwoord krijgt dan 1 punt en wordt de nieuwe ‘Card Tzar’ die de volgende vraag mag stellen.

Speelanderthalers conclusie

De eenvoud zelve dus. Maar Cards against humanity is wel een ideale opwarmer voor een lachrijke spellenavond. Want we moeten de eerste nog tegenkomen die zich gedurende het hele spel serieus kan houden. Ontdek ook onze reviews over andere party games.

Persoonlijke beoordeling: neutraal
Indicatieve leertijd: 15 minuten
Indicatieve speeltijd: 30 minuten
Herspeelbaar: ideaal als opwarmer van een half uur
Aantal spelers: onbepaald, persoonlijk vinden wij dit vanaf 4-5 spelers interessant tot max. 8 spelers
Bezoek de officiële site van dit prettig gestoorde kaartspel

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie