Snuffie hup: vliegensvlug grijpspel voor kleine kids

snuffie hup

Snuffie hup was in 2013 één van de 5 genomineerden voor speelgoed van het jaar in de categorie 3 tot 5 jaar.  Het is een behendigheidsspel van Goliath waar ook een tikkeltje geluk aan te pas komt.  Bij Snuffie hup moet je vooral in staat zijn om snel te reageren.  Want als Snuffie het konijn springt, heb je maar beter goede reflexen.

Spelverloop

Snuffie, het zachte rubberen konijn staat boven op zijn heuveltje en bewaakt zijn worteltjes die op de zijkant van zijn heuvel zitten. De spelers trekken een voor een de wortels uit, afhankelijk van hoeveel de draaischijf aangeeft. Daarbij moeten ze goed opletten. Want als ze Snuffie doen schrikken, dan springt hij in de lucht. Het is de bedoeling dat hij snel genoeg gevangen wordt. Wie hem het eerst vangt (liefst voor hij de grond of de tafel raakt), mag een wortel “stelen” van één van de andere spelers. Wie op het einde van het spel de meeste wortels in zijn mandje heeft, die is de winnaar van het spel.

Speelanderthalers conclusie

Het spel ziet er erg leuk uit maar kan de spelers al eens doen schrikken door het konijn dat plots in de lucht springt. Het is makkelijk uit te leggen aan kleuters en we merken dat dit ook graag gespeeld wordt door iets oudere kinderen. Dus de aanbevolen leeftijd kan best wel overschreden worden. Het konijn is super schattig en geliefd. Als er toch iets op aan te merken valt, zou ik de kwaliteit van de draaischijf nemen. Een kartonnen schijfje met een plastic pijltje had misschien beter gekund wanneer we denken aan de fijne motoriek van jonge kleuters. Zelf merken we dat onze zoon toch wel eens tegen zijn vingers aan durft te draaien.  Ontdek ook onze reviews over andere kinderspellen.

Persoonlijke beoordeling: Goed spel
Indicatieve leertijd: 5-10 minuten
Indicatieve speeltijd: 15-20 minuten
Aantal spelers: 2-4 spelers
Leeftijd: 4-8 jaar
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Over Emmy 3 Artikelen
Sinds ik mama ben, ben ik veel bezig met alles wat met kinderen en opvoeden te maken heeft. Daarom zal je vooral ook reviews kunnen lezen van kinder- en familiespellen. Op mijn eigen blog Webkonijn schrijft ik versjes over moeilijke en makkelijke dingen uit het leven.

1 Trackback / Pingback

  1. Happie haai, een spannend spel - Webkonijn

Geef een reactie