Drie kleine biggetjes, een solo-kinderspel van Smart games

drie biggetjes

De drie kleine biggetjes, winnaar van speelgoed van het jaar in 2015, is een spel van Smart games, geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar. Het is een puzzelspel waarbij logisch denken en ruimtelijk inzicht worden gestimuleerd. Het ideale spel voor kleine kinderen die graag puzzelen.

Spelverloop

Het doel van het spel is om de 48 opdrachten – van verschillende niveaus – in het bijgeleverde boekje te gebruiken als basis. In het boekje wordt aangegeven hoe de wolf en de biggetjes moeten worden geplaatst om het spel te starten.  

In het boekje staan 24 dagopdrachten en net zoveel nachtopdrachten. Bij dagopdrachten doet de Wolf niet mee aan het spel. Dan moeten de huisjes zo worden geplaatst dat de varkentjes buiten het huisje blijven. Overdag mogen de biggetjes namelijk buiten spelen.

Bij nachtopdrachten doet de Wolf wel weer mee en is het de bedoeling dat de huisjes zo worden geplaatst dat de biggetjes in het huisje komen te zitten. ’s Nachts moeten ze namelijk slapen. En we willen niet dat de boze Wolf die ’s nachts wakker is hen zou opeten wanneer ze even niet opletten.

Speelanderthalers conclusie

Wij vinden het alvast een heel leuk spel. Het is makkelijk dat het ook een spel is dat door één speler kan worden gespeeld. Als ouder is het immers niet altijd even makkelijk om constant met je kind mee te spelen.

In het begin is het natuurlijk wel belangrijk dat je je kindje begeleidt, maar eens ze het onder de knie hebben is het super leuk voor hen.

De drie biggetjes is een puzzelspel, dus ideaal voor kinderen die op zoek zijn naar uitdaging en een goede puzzel.
Ontdek ook onze reviews over andere kinderspellen.

Persoonlijke beoordeling: Speelanderthalers kinderspel AANRADER
Indicatieve leertijd: 5-10 minuten
Indicatieve speeltijd: /
Aantal spelers: 1 speler
Leeftijd: 3-6 jaar
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Over Emmy 3 Artikelen
Sinds ik mama ben, ben ik veel bezig met alles wat met kinderen en opvoeden te maken heeft. Daarom zal je vooral ook reviews kunnen lezen van kinder- en familiespellen. Op mijn eigen blog Webkonijn schrijft ik versjes over moeilijke en makkelijke dingen uit het leven.

1 Trackback / Pingback

  1. Drie kleine biggetjes, een gezelschapsspel om alleen te spelen - Webkonijn

Geef een reactie