Card of the dead: to zombie, or not to zombie, that’s the question!

card of the dead

Card of the dead is een luchtig kaartspelletje waarbij je met z’n allen wordt omsingeld door een bende zombies.  En dan zit er maar 1 ding op: zaag, hak, stomp je een weg doorheen de aftakelende snoodaards.  Of misschien zet je het toch maar liever op een lopen en raak je ver genoeg zodat iemands anders brein als snelle snack eindigt.  Welkom bij Card of the dead …

Hak, schiet, blaas op die zombies!

Aan het begin van dit spel trekt iedere speler 10 kaarten.  De bedoeling is dat iedereen 3 zogenaamde actiekaarten eruit pikt en die vormen dan je “starthand”.  De resterende kaarten worden terug bij elkaar gelegd op het midden van de tafel en vormen daar de trekstapel.

Het spel is doodeenvoudig (doodeenvoudig, zombies, haha!).  Als je aan de beurt bent, trek je een kaart.  Is het een actiekaart, dan mag je deze aan je hand toevoegen.  Actiekaarten laten je toe, nogal wiedes, om een bepaalde actie uit te voeren.  Dat kan zijn het in stukjes hakken, omver knallen, opblazen, … van één of zelfs meerdere zombies.

Actiekaarten bieden je echter ook nog een andere mogelijkheid.  Bovenaan iedere kaart staan ook een aantal voetstappen afgebeeld.  Als je geen zin hebt in rauwe actie, kun je er altijd voor kiezen om het op een lopen te zetten.  Dat is evengoed een manier om van die wandelende lijken af te komen.  Want ja, de zombies komen op je af!

Is it a plane?  Is it a star?  No, it’s a zombie!

Behalve actiekaarten zijn er dus ook, surprise, surprise … zombiekaarten!  Als je tijdens je beurt een kaart trekt en er blijken een paar van onze sympathieke ondode vriendjes op te staan, dan kan je niet anders dan deze voor je op tafel te leggen.  Daarna mag je echter, indien je dat kunt, een actiekaart uit je hand spelen.  Misschien heb je nog die schitterende baseball bat achter de hand, die lekker ratelende kettingzaag of dat verrassende staafje dynamiet.  Heerlijk allemaal, hoewel de zombies er misschien minder gelukkig van zullen worden.  Maar je krijgt er te aanhankelijke, schuifelende breineters dus mee weg.  Of je besluit het dankzij de voetstappen op je actiekaarten op een lopen te zetten.

Je kunt het spel winnen door gewoonweg dankzij je actiekaarten te overleven.  Of je kunt evengoed de overwinning behalen als je erin slaagt om met de voetstappen op je actiekaarten ver genoeg van de zombiehaard weg te lopen.

Erg belangrijk om het aantal zombies voor je op tafel niet te hoog te laten oplopen.  Want als een bepaald aantal zombies voor je wordt overschreden, raak je ofwel omsingeld en dan kun je de voetstappen niet meer gebruiken maar nog wel de acties.  Loopt het aantal zombiekaarten voor je toch nog verder op, dan word je op een bepaald moment helemaal klem gezet en … eindigt je brein als smakelijk toetje …

Om het allemaal nog iets onvoorspelbaarder en afwisselend te maken, zijn er ook nog zogenaamde “event”-kaarten of gebeurtenis-kaarten.  Life happens … en event-kaarten laten dus onverwacht de dingen des levens gebeuren.  Trek je een event-kaart, dan voer je meteen de gebeurtenis uit die erop staat omschreven.  Dat kan iets goeds of iets slechts zijn.  Spannend …  Hou er vooral je verstand bij, zouden we zo zeggen (hahaha, zombies … verstand!  Heb je hem?  Heb je hem?)

Speelanderthalers conclusie

Card of the dead is een makkelijk te leren kaartspelletje dat je ook perfect samen met kinderen vanaf 8 jaar kunt spelen.  Echter voor volwassenen zeker ook een interessant tussendoortje.  Net zoals zombies volwassenen interessant vinden als tussendoortje.  Ben je een liefhebber van zombies, dan zal het artwork je ongetwijfeld aanspreken.  Ontdek ook onze reviews over andere familiespellen.

Persoonlijke beoordeling: goed spel indien bekeken als luchtig tussendoortje, ook met kinderen vanaf 8 jaar
Indicatieve leertijd: 5 minuten
Indicatieve speeltijd: 30 minuten (3 rondjes van 10 minuten)
Herspeelbaar: Card of the dead speel je sowieso in 3 rondjes, maar je begint misschien gewoon nog eens opnieuw en je zet het daarna ongetwijfeld regelmatig opnieuw op tafel
Aantal spelers: perfect te spelen vanaf 3 spelers, tot max. 5 spelers
Bezoek de officiële site

Terug naar het overzicht van de spellen reviews

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie