Speelanderthalers @ KWB Eeklo = gezelligheid troef

De Speelanderthalers op verplaatsing.  Ook dat kan wel eens gebeuren.  Onder het motto “we leren ons volk spelen” vatten we afgelopen vrijdagavond 15 februari post in het parochiaal centrum in de Abdijstraat in Eeklo.  Dit op uitnodiging van de Eeklose Christelijke Werknemersbeweging, afgekort de KWB.

Meer te weten komen over KWB Eeklo?  Klik hier voor een bezoekje aan hun website.

Tevreden organisatoren …  Op het plaatje ontbreekt nog pop-up mede-organisatrice Freya die waarschijnlijk de boel aan het draaiende houden was toen wij een beetje stonden te poseren.  Stout van ons …  We maken het nog goed met een traktatie Freya 😉

Wie zegt dat je ooit te oud wordt om te spelen?  De eerbiedwaardige jongeman aan de linkerkant van de foto deed ons onze ogen open trekken.  Hij had nog nooit “moderne” spellen geprobeerd, ontdekte samen met zijn vrouw het spel Catan en beet er zich als een bulldog in vast.  In een klein uur tijd was mijnheer bezig met het uitbouwen van een heuse strategie, die hem aan het einde met glans het spel deed winnen.  Chapeau, echt … schitterend!

Natuurlijk was ook de jonge garde aanwezig en die lieten zich evenmin onbetuigd.  Het werd spelen tot in de vroege uurtjes en nieuwe spellen ontdekken.

Dit spel ken ik!  We spelen het altijd met onze kleinkinderen!  En hop: voor we het wisten zat de tafel vol met andere nieuwsgierigen en werd er gelachen en gebruld dat het een lieve lust was.  Zo hebben we het graag natuurlijk.

Train die hersentjes maar … Je ziet ze gewoonweg denken op deze foto.  Gezelschapsspellen … ah, waar zijn ze niet goed voor.

Zin gekregen om ook eens één van onze spellenavonden te proberen?  Volg ons dan op Facebook of natuurlijk ook via onze website.  Wie weet … tot speels!

Speelse groeten,

De Speelanderthalers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie