Links

Spellenclubs … Er zijn er die al 20 jaar of langer bestaan, maar vooral het laatste decennium is het aantal spellenclubs in België enorm toegenomen.  Nogal wiedes eigenlijk. Want zeg nu zelf: er zijn slechtere hobby’s dan spelenderwijs nieuwe mensen leren kennen met een goed gezelschapsspel voor je neus.

Spellenclubs = good old fashioned fun!

Ook de ontdekking van nieuwe, toffe gezelschapsspellen kan fantastisch plezierig zijn.  Of het zoeken naar een gezelschapsspel dat je graag op de kop zou willen tikken.  Needless to say … spellenclubs are here to stay.  Zelfs al zijn digitale spelletjes nog zo plezant, spellenclubs zorgen voor ouderwets sociaal contact, lachbuien, ontmoetingen. Kortom: leute en vermaak.

Evenementen

Ook op het vlak van evenementen waarbij de wereld van het gezelschapsspel centraal staat, worden we de laatste jaren verwend.  We denken maar aan “Spiel” in Essen (Duitsland). Maar ook het redelijk recente “Zomerspel” in Gent of de gevestigde waarde “Spel” in Antwerpen.  Schitterende evenementen waar je meestal kennis kunt maken met de nieuwtjes uit de sector. Soms ook met een uitgebreide tweedehands verkoop, gelegenheid om spellen uit te proberen, enz.

Facebook groepen

En dan vergeten we ongetwijfeld nog een pak andere evenementen of initiatieven waardoor spelers met elkaar in contact kunnen komen.  Ook op Facebook zien we bijvoorbeeld steeds vaker groepen ontstaan. Die geven mensen de kans om thuis of op locatie spellenavonden te organiseren en andere geïnteresseerden samen rond de speltafel te krijgen.

Op deze pagina stellen wij u dan ook met plezier enkele interessante links voor naar organisaties, evenementen, sites, enz.  Deze liggen ons zelf na aan het hart en we willen ze bijgevolg met u delen. Naarmate we in het kader van onze spellenclub en onze site nog nieuwe contacten leggen, komen hier ongetwijfeld nog meer links bij.  Maar we beginnen alvast met de volgende:

Spellenclub Sijspele in Sijsele

Spellenclub De Speltafel in Gent

Spellenclub De Ronde Tafel in Lievegem

Spellenbeurs Zomerspel in Merelbeke

Spellenbeurs Spel in Antwerpen

 

 

Ontdek ook onze spellenreviews

of

ga terug naar onze homepagina